JR openluchtexpo in BXL

by

Vorige week donderdag las ik op on-point al een eerste vermelding van JR’s fotoproject in Brussel. Vrijdagavond werd ik via sms verwittigd dat De Morgen zaterdag met een JR special uitpakt. JR is hot in BXL.

De openluchtexpo Woman Are Heroes van JR is de afsluiter van de AZG/MSF-campagne over vrouwen in humanitaire crisissen. In de JR-special in de Reporterkatern lees je ondermeer 2 beklijvende portretten van vrouwelijke slachtoffers van de burgeroorlog in Liberia. Je houdt dit soort gruwelijkheden in de marge van oorlogsgeweld niet voor mogelijk. Indrukwekkend hoe levenslustig JR deze slachtoffers van seksueel geweld in beeld brengt. Sprekende ogen is hier op zijn plaats. Deze vrouwen moeten over een ongelooflijke veerkracht beschikken om met zoveel eelt op de ziel de draad weer op te nemen en door te zetten. Respect.

Morgennamiddag zak ik af naar BXL voor deze openluchtexpositie. Lees intussen ook verder op on-point die aanwezig was op de persconferentie van deze expostie. Wellicht maandag meer.

Intussen regent het oude wijven en is de JR-trip naar BXL uitgesteld tot nadere datum. A suivre!
(oude wijven regenen op de internationale vrouwendag, niet echt vrouwvriendelijk)

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: